Login

Konsultfabriken

Agil Coach - Expert Level - Stockholm

Just now we have a request from one of our Swedish clients for an Agil Coach – Expert Level

As our client explained:

Uppdraget
IT-avdelningen på Kunden söker en erfaren konsult som brinner för kundperspektiv och teamutveckling, som har arbetat med att transformera verksamhet och IT till nya arbetssätt och "tänk".

Idag har vi på utvecklingssektionen tre större team om ca 8 personer som är kopplade till förvaltningsobjekt (pm3) samt några mindre projektteam. Vi vill närma oss användarna och bli mer användarorienterade och datadrivna. Vi tror ett första steg är att titta mer på produktfokus och söker en konsult som kan gå in och hjälpa ett av våra befintliga team med en transformering inom det området.

Konsulten ska tillsammans med teamet föreslå förändringar kring förutsättningarna för arbetet. Det området vi tänker på är idag är ett förvaltningsobjekt som både innehåller egenutvecklade applikationer och externa, ofta nationella, system. Vi vill undersöka möjligheten att strukturera arbetet på ett bättre sätt.

Digitalisering står högt på agendan på Kunden och det finns tryck från ledningen att driva utvecklingen i snabbare takt. Utrymme finns därför att även föreslå anpassningar i övriga organisationen för att kunna driva arbetet mot ett mer agilt mindset.

Vi har börjat att koordinera arbetet med utvecklingen av IT-stöd i organisationen genom att etablera två plattformar (liknande program inom portföljstyrning) som fokuserar på stödet för Kundens huvudområden utbildning och forskning. En tredje plattform är tilltänkt för administrationsstödet. Plattformarna kan användas för att etablera nya arbetssätt över organisationsgränserna.

Det är viktigt att du är driven och lyhörd och kan arbeta med stor frihet. Du kommer behöva hitta olika vägar och använda påverkansmöjlighet där det går. Kunden bygger mycket på nätverk, förtroende och överenskommelser så du kommer få hitta din egen väg. Självklart kommer du ha stöd i detta i ledningen på utvecklingssektionen.

Ska-krav (Obligatoriska krav):
- Ska ha genomfört minst 2 transformationer till kunddriven och agil organisation inom en större organisation
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet av att ha lett både IT- och verksamhetsprojekt
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet av agila metoder
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet av av behovsanalys och kravinsamling
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet och kompetens med att kunna utöva ett coachande ledarskap inom ledaruppdrag
- Konsulten ska obehindrat kunna kommunicera och uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Bör-krav:
- Minst 7 års arbetslivserfarenhet av förändringsledning
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet av scrum master-rollen
- Minst 7 års arbetslivserfarenhet av behovsanalys och kravinsamling
- Erfarenhet av minst 1 uppdrag inom liknande verksamhet,en stor organisation där IT är en servicefunktion och inte kärnverksamhet
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet av mjukvaruutveckling

Duration: Until the 2020-06-30, with an option for a 6 month extension.
Start: Around the 2020-03-02.
Place: Stockholm

If you feel qualified for this position or know someone else who is, could you or your colleague please contact me as soon as possible (in Swedish or English) with the following:

an updated CV in Word format (in Swedish)
a price per hour
an availability date

Send your information to michael@konsultfabriken.se

By sending us this information, you agree to allow us, if you are selected, to present this information to our client for this assignment. If you are sending this information on behalf of a third party, you must inform them of this, before sending it to us. 

Back

This assignment is closed.



Have a look at our open assignments!